Ars-Peintura ​

Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Donderdagavond Ruimtelijk werken o.l.v. Dorothé Arts 20-22 uur

Programma 3D groep

Voorjaar 2022

‘Gevleugeld

Nog twee (of indien nodig meer) avonden: 10 en 17 maart 2022


In dit blok maken we een voorwerp met vleugels. De opdracht leent zich goed voor assemblage: het samenvoegen van gevonden voorwerpen en materialen. Maar je kunt ook aan de slag gaan met klei of een ander materiaal (karton, papier-maché). Je bent vrij te bedenken wat je vleugels wilt geven, dat kan een dier, mens of voorwerp zijn, maar uiteraard ook een abstracte vorm.

Opdracht: tekens en symbolen


5 avonden : 24 maart t/m 21 april 2022


Elke cultuur kent tekens en symbolen waar men religieuze of politieke waarde aan hecht. Traditioneel kennen we vanuit het Christendom het symbool van geloof, hoop en liefde en vanuit de jaren ’60 bijv. het vrouwenteken. Door toenemende mondialiteit zijn we ook bekend geraakt met het Fatima Handje, het Oog van Horus, Keltische symbolen, etc.

We kiezen voor deze opdracht een eigen symbool of teken die we uitwerken in een materiaal naar keuze. Je kunt werken in speksteen of gaan figuurzagen, boetseren of werken met karton of papier-maché Ook met het formaat kun je spelen, van miniatuur klein zoals een halsketting, tot uitvergroot in een op zichzelf staand beeld. En wil je een eigen symbool ontwerpen of symbolen combineren, dan kan dat natuurlijk ook.


afsluiten seizoen: 28 april

We kijken gezamenlijk of we deze avond een cultureel uitstapje organiseren of nog doorwerken aan de opdrachten.


Open atelier

Uiteraard is er ook dit najaar weer ruimte om je eigen plan te trekken qua thema, materiaal of techniek. Ook dan vinden individuele (en groeps)werkbesprekingen plaats waarin je beeld en je uitgangspunten aan bod komen. Wil je suggesties voor eigen opdrachten, dan is dat in overleg mogelijk.

Docent in beeld- Dorothé Arts

Dorothé is beeldend kunstenaar en maakt objecten en installaties. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als hoofdrichting intermedia en beeldhouwen. In haar beelden onderzoekt zij de tegenstellingen tussen natuur en mens, tussen overdadige groei en inperking, tussen beweging en weerstand. Zij laat zich in haar materiaalkeuze graag leiden door het experiment met huis-, tuin- en klusmaterialen. 

Dorothé organiseert en verzorgt diverse workshops, cursussen en kunstprojecten, zowel in haar eigen atelier als in opdracht van organisaties. De groepen lopen uiteen van kinderen in de buitenschoolse opvang en vriendinnengroepen, tot leden van een kunstenaarsvereniging zoals Ars-Peintura en Marokkaanse meidengroepen. In haar workshops en cursussen deelt Dorothé haar enthousiasme voor het maken van ruimtelijk werk en beelden graag met anderen. Naast de technieken en materialen besteedt zij veel aandacht aan het idee achter het beeld. Wat wil je met je beeld uitdrukken? Wat zegt het beeld? Meer informatie over Dorothé Arts vind je op haar eigen website.

Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 280,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met onze vereniging Ars-Peintura. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.