Ars-Peintura ​

Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Donderdagavond Ruimtelijk werken o.l.v. Dorothé Arts 20-22 uur

Programma 3D groep

Najaar / winter 2022 [15 bijeenkomsten]

Hybride wezens


Vijf avonden: 8 september t/m 6 oktober 2022


Van boven mens, van onder dier: hybride wezens komen in veel culturen voor. Zo kenden de Egyptenaren de Sfinx, de Grieken de Harpijen en Centaur en de Westerse Cultuur de zeemeermin.

We laten ons door deze wezens inspireren, maar uiteraard ga je zelf een (spannende) combinatie van mens en dier verzinnen. Afhankelijk van de grootte van je beeld werken we in fijne of grove chamotte klei.

Gulden Snede


Twee avonden (13 en 20 oktober 2022) 27 oktober herfstvakantie


De Gulden Snede wordt in de kunst gezien als de ideale verhouding tussen twee vormen waardoor ‘de perfecte schoonheid’ ontstaat. Ook in de natuur komen we deze verhoudingen veel tegen.

We verdiepen ons in de theorie van de Gulden Snede, en maken een paar schetsen in klei om te onderzoeken of het inderdaad tot schoonheid leidt. Een van de schetsen werken we verder uit en dient als basis voor de beeldhouwopdracht in het volgende blok.  

'Hakken’ in steen


Zes avonden (3 november t/m 8 december 2022)


We gaan beeldhouwen in steen. Je hebt de keuze uit drie materialen. We kunnen mergel blokken aanschaffen bij Hazelaar (€ 16,50 voor 20 x 15 x 15 cm), maar je kunt ook kiezen voor speksteen (ook te koop bij Hazelaar) of een gegoten blok gips. Al deze materialen zijn te bewerken met een scherp aardappelschilmesje en/of vijlen en raspen. Uitgangspunt voor je beeld is een van de ontwerpen uit de 2e opdracht.

(Mocht je niet in steen willen werken, dan is de opdracht ook in klei uit te voeren.)


Glazuuravonden


Twee avonden (15 en 22 december 2022)


Deze avonden heb je de mogelijkheid om je beeld ‘Hybride wezen’ van de eerste opdracht te glazuren. Mocht je daar geen gebruik van maken, dan volgt een alternatieve opdracht.


Open atelier

Uiteraard is er ook dit najaar weer ruimte om je eigen plan te trekken qua thema, materiaal of techniek. Ook dan vinden individuele (en groeps)werkbesprekingen plaats waarin je beeld en je uitgangspunten aan bod komen. Wil je suggesties voor eigen opdrachten, dan is dat in overleg mogelijk.

Docent in beeld- Dorothé Arts

Dorothé is beeldend kunstenaar en maakt objecten en installaties. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als hoofdrichting intermedia en beeldhouwen. In haar beelden onderzoekt zij de tegenstellingen tussen natuur en mens, tussen overdadige groei en inperking, tussen beweging en weerstand. Zij laat zich in haar materiaalkeuze graag leiden door het experiment met huis-, tuin- en klusmaterialen. 

Dorothé organiseert en verzorgt diverse workshops, cursussen en kunstprojecten, zowel in haar eigen atelier als in opdracht van organisaties. De groepen lopen uiteen van kinderen in de buitenschoolse opvang en vriendinnengroepen, tot leden van een kunstenaarsvereniging zoals Ars-Peintura en Marokkaanse meidengroepen. In haar workshops en cursussen deelt Dorothé haar enthousiasme voor het maken van ruimtelijk werk en beelden graag met anderen. Naast de technieken en materialen besteedt zij veel aandacht aan het idee achter het beeld. Wat wil je met je beeld uitdrukken? Wat zegt het beeld? Meer informatie over Dorothé Arts vind je op haar eigen website.

Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 280,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met onze vereniging Ars-Peintura. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.