Ars-Peintura 

Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Donderdagavond Ruimtelijk werken o.l.v. Dorothé Arts 20-22 uur

Programma 3D groep

Winter / voorjaar 2021

Opdracht 3: ‘Follie uit golfkarton’

Vijf avonden: twee avonden 2020,

hopelijk verder werken 21, 28 jan en 4 feb 2021

(Golf)karton is een ondergewaardeerd materiaal en wordt meestal geassocieerd met ‘knutselen door kinderen’. Er zijn echter diverse kunstenaars die zich toegelegd hebben op dit karton. We bekijken een aantal voorbeelden en beginnen met een experimenteeravond om het karton te onderzoeken: knippen, snijden, rillen, ritsen, stapelen, verbinden. etc. Uiteindelijk maakt ieder een Follie *) uit het karton waarbij we de uitdaging aangaan om geen lijm te gebruiken. Voor golfkarton wordt gezorgd.

*) Een Follie is een bouwwerk zonder functie, gebouwd ter decoratie. Je vindt ze vaak in grote tuinen bij landhuizen

11, 18 feb 2021

Twee avonden waarin we de geboetseerde portretten en de gemaakte werkstukken van de opdracht 'In hetzelfde schuitje' gaan glazuren.

Als het allemaal volgens planning verloopt zijn we hierna precies aanbeland bij de voorjaarsvakantie. Voor nu stel ik het opstellen van nieuwe opdrachten voor de periode daarna even uit tot in januari, in afwachting of alles een beetje naar verwachting gaat verlopen.

Open atelier

Uiteraard is er ook dit najaar weer ruimte om je eigen plan te trekken qua thema, materiaal of techniek. Ook dan vinden individuele (en groeps)werkbesprekingen plaats waarin je beeld en je uitgangspunten aan bod komen. Wil je suggesties voor eigen opdrachten, dan is dat in overleg mogelijk.

Docent in beeld- Dorothé Arts

Dorothé is beeldend kunstenaar en maakt objecten en installaties. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als hoofdrichting intermedia en beeldhouwen. In haar beelden onderzoekt zij de tegenstellingen tussen natuur en mens, tussen overdadige groei en inperking, tussen beweging en weerstand. Zij laat zich in haar materiaalkeuze graag leiden door het experiment met huis-, tuin- en klusmaterialen. 

Dorothé organiseert en verzorgt diverse workshops, cursussen en kunstprojecten, zowel in haar eigen atelier als in opdracht van organisaties. De groepen lopen uiteen van kinderen in de buitenschoolse opvang en vriendinnengroepen, tot leden van een kunstenaarsvereniging zoals Ars-Peintura en Marokkaanse meidengroepen. In haar workshops en cursussen deelt Dorothé haar enthousiasme voor het maken van ruimtelijk werk en beelden graag met anderen. Naast de technieken en materialen besteedt zij veel aandacht aan het idee achter het beeld. Wat wil je met je beeld uitdrukken? Wat zegt het beeld? Meer informatie over Dorothé Arts vind je op haar eigen website.

Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 280,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met onze vereniging Ars-Peintura. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.
0