Ars-Peintura ​

Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Maandagavond 20:00-22:00 uur

Tekenen en schilderen o.l.v.

Roxanne Benders

Programma voorjaar 2022Oost-Indische Inkt

24 januari, 31 januari, 7 februari 2022


Inkt wordt al eeuwenlang gebruikt voor de kunsten. Voornamelijk de prachtige tekeningen en schilderijen uit China staan hier bekend om. Inkt is een fijn materiaal om mee te werken, omdat er zoveel mee mogelijk is. Van uitgelopen watervlekken naar perfect uitgewerkte details. De komende weken zullen wij ons richten op de verschillende mogelijkheden van werken met inkt.


Uit de kunsten 

14, 21 februari & 7, 14 maart 2022

(28 februari vakantie)


Over de jaren heen zijn er veel kunstenaars die een diepe indruk hebben gemaakt op de kunstwereld. Ieder heeft een eigen manier van werken en heeft zo een stempel weten te drukken op de kunst van nu. Zelf ben ik enorm fan van het verzamelen van kunstboeken, wat mij op een idee bracht voor de komende lessen.

Iedereen krijgt van mij een ander kunstboek. Dit boek is geschreven over een bepaalde kunstenaar die als inspiratie zal dienen voor de komende lessen. Duik in de ideeën en werkwijzen van andere kunstenaars en kijk hoe je dit op je eigen werk kunt toepassen. 


Engagement art 

21, 28 maart & 4, 11 april 2022

Ai Wei Wei

Kunst is niet alleen mooi om naar te kijken, vaak geeft het ook een belangrijke boodschap met zich mee. Kunst is een middel om te communiceren met de wereld. Vooral in de hedendaagse kunst zie je dit veel terug. Belangrijke boodschappen of meningen die via de kunst naar buiten komen. Denk bijvoorbeeld aan Ai Wei Wei of Olafur Eliasson. Hun kunst deelt belangrijke verhalen die zij met het publiek willen delen.

Wat zou jij willen vertellen met jou kunst?

Kies een onderwerp of een gebeurtenis waar jij graag je mening over zou willen geven. Hoe kun je kunst gebruiken om jou verhaal over te brengen aan de toeschouwer?

DOCENT ROXANNE BENDERS

Onze nieuwste docent bij Ars Peintura is Roxanne Benders. Roxanne gaat het aankomende jaar afstuderen van de HKU uit de richting Fine Art & Design in Education. Zelf is zij nog hard op zoek naar haar plek in de wereld als kunstenaar en docent.

Roxanne houdt ervan om veelzijdig te werken. Zo houdt zij zich bezig met tekenen en schilderen, maar ook met het maken van sculpturen en ruimtelijke werken.

 Materiaalonderzoek en experimenten zijn belangrijke onderdelen van haar proces. Zij houdt ervan om zichzelf hier constant mee uit te dagen en nieuwe mogelijkheden te blijven ontdekken.

Met haar lessen probeert Roxanne er altijd voor te zorgen dat jij verrast wordt met je eigen gemaakte kunst.

Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 280,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met onze vereniging Ars-Peintura. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.