Ars-Peintura ​

Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Dinsdagavond 20:00-22:00 uur

Tekenen en schilderen o.l.v.

Mai Linh Ly


6, 13, 20 & 27 september  2022

BEELDONDERZOEK: Van inspiratie naar eigen beeld*

Inspiratie is overal om ons heen. Met het gemak van een camera op de telefoon heb je deze inspiratie ook zo vastgelegd. Maar hoe ga je van een foto ter inspiratie naar een eigen beeld? 

Hoe kan je het beeld meer eigen maken dan het natekenen? In de eerste bijeenkomst krijg je een aantal sneltekenoefeningen om weer de handen uit de mouwen te steken. In de weken daarna werk je zelf aan een werk waarin je jouw inspiratie foto omzet naar je eigen beeld.

Meenemen eerste bijeenkomst:

- Inspiratie foto (minimaal 1, maximaal 3)

- Minimaal 5 tekenpapieren, A4

- Gekleurde stiften

- Tape (schildertape of ander gekleurde tape)

- Krijt (Olie of pastelkrijt, wat je hebt liggen)

- Tekenpotloden

- Houtskool

Mocht je iets van de materialen niet hebben, meestal zijn er op de club ook wat materialen aanwezig

4, 11, 18 oktober & 1 november 2022

(25 oktober vakantie)

THEMA: Fabels en sprookjes*


Laat je inspireren door sprookjes en fabels voor je volgende werk. We kijken naar kunstenaars die zich laten inspireren door sprookjes/fabels. Door de eeuwen heen zijn deze verhalen al inspiratie voor vele kunstenaars geweest. We bekijken verschillende kunstenaars door de eeuwen heen, zoals Viktor Vasnetsov, Ivan Bilibin, Paul Rego en Natalie Frank.

Kies zelf een sprookje als inspiratie voor een nieuw werk.

In de eerste bijeenkomst kan je meedoen aan een opdracht om alvast in het onderwerp te komen, waarbij iedereen een scene uit een sprookje tekent. Zo vormt het aan het einde van de bijeenkomst een verbeelding van het sprookje. 

8, 15, 22 & 29 november

KUNSTENAARSONDERZOEK: Giuseppe Arcimboldo*


Arcimboldo was hofschilder aan het hof van Keizer Rudolf II. Daar schilderde hij veelal stillevens van groenten en fruit. Of waren het wel stillevens?

Arcimboldo is bekend geworden om zijn portretten bestaand uit groenten, fruit en andere ingrediënten.

In deze 4 weken werken we toe naar een eigen levensmiddelen stilleven of portret (of serie aan).

Om in het onderwerp te komen zullen er tijdens deze opdracht stillevens zijn om na te tekenen/schilderen. We starten met een eerste portret in elkaar knippen en plakken aan de hand van collage.


6, 13 & 20 december 2022

(27 december & 3 januari vakantie)

AFMAAKLESSEN of MATERIAALONDERZOEK: Gekleurde ondergrond*


Vaak werken we op wit papier als ondergrond, maar vaak is dat niet de achtergrond. Meestal is de achtergrond niet wit en moet deze nog ingevuld worden. In deze opdracht beginnen we helemaal achteraan, met een gekleurde ondergrond die ook je achtergrond zal zijn. Laat de gekleurde ondergrond je sturen in keuzes voor materiaal.


* Tijdens het najaar van 2022 werken we aan verschillende opdrachten. Met de werken uit deze opdrachten werken we toe naar een expositie voor de dinsdagavond groep van Ars Peintura in Schoneveld. Deze expositie zal begin 2023 plaatvinden. Je mag zelf kiezen welk werk of welke werken je wilt inleveren voor deze expositie.

Lid worden ?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 280,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met onze vereniging Ars-Peintura. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.Docent in beeld - Mai Linh Ly


Mai Linh Ly studeerde in 2012 af aan de HKU Fine Art & Design in Education.

Werkzaam als beeldend kunstenaar onderzoekt ze haar identiteit als Nederlandse/Chinese. Ze gaat opzoek naar de ogenschijnlijke verschillen in cultuur, tradities, opvoeding, rituelen en zaken van alledag. Ook haar fascinatie voor natuur is van jongs af aan een grote inspiratiebron.


Beelden maken is voor haar een grote zoektocht, ook naar materiaal. Welk materiaal en in welke vorm komt het idee van het werk het beste naar voren. Ze werkt veel met papier, collage, natuurlijke pigmenten, maar ook porselein en klei.

Naast haar beeldende werk is ze altijd op zoek naar nieuwe projecten, zowel alleen als in samenwerking met andere kunstenaars of vormgevers. Denk aan het illustreren van verhalen, familieportretjes en kleurplaten. Of het ontwerpen en vormgeven van gebruiksvoorwerpen.

Sinds haar afstuderen heeft ze meerdere semesters gewerkt voor een designacademie in China. Ook geeft ze jaarlijks nog gastlessen op de HKU. Haar manier van lesgeven is zoals ze zelf ook het liefste werkt. Mai Linh wil mensen zichzelf laten verwonderen door wat ze kunnen. Haar lessen zijn dan ook vooral gericht op onderzoek en experiment, waarin zij de mensen begeleid in hun eigen creatieve proces.

Meer informatie over Mai Linh Ly vind je hier: www.wmlly.com