Ars-Peintura 

Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Dinsdagavond 20:00-22:00 uur

Tekenen en schilderen o.l.v.

Mai Linh Ly

Hier een samenvatting van het programma voorjaar 2020

Het uitgebreid programma wordt aan alle deelnemers gemaild.

8, 15, 22 & 29 september 2020


KUNSTENAARSONDERZOEK: Marlene Dumas

Door het water heen loopt de inkt en geeft vormen. Door de inkt loopt water en ontstaat er vormen. Deze weken storten we ons op het werk van Marlene Dumas. Zijn haar inkttekeningen nou toeval of totaal gecontroleerd? We experimenteren met de inkt en zien wat er wel en niet gebeurt. Tijdens deze weken bekijken we haar werk uitvoerig. En vragen we ons af, is het nou een tekening of een schilderij?

6, 13, 27 oktober &

3 november 2020

(20 oktober vakantie) 

BEELDONDERZOEK: : Diepte en ruimte creëren door arceren

Van het platte vlak naar ruimte suggereren op het platte vlak. Dat kan best een hele klus zijn. Deze weken duiken we in de wereld van het arceren. We kijken naar oude prenten van oude meesters hoe zij met simpele en minder simpele arceringen ruimte suggereerde op het platte vlak. Maar ook naar hedendaagse kunstenaars die erop los arceren.

10, 17, 24 november & 1 december 2020

MATERIAALONDERZOEK: Slagmetaal en Bladgoud

Bladgoud werd oorspronkelijk gebruikt in kerken en paleizen. Maar steeds meer is het een onderdeel geworden van de kunstwereld. Vergulden is niet langer alleen weg gelegd voor spiegellijsten en plafond ornamenten. Wat kan het bladgoud of gebruik van anders slagmetaal doen voor de schildering of tekening?

Bladgoud is een kostbaar materiaal, wij zullen veelal aan de slag gaan met imitatie slagmetaal.

We kijken terug in de geschiedenis naar gebruik van bladgoud bij iconen, werk van Gustav Klimt, maar ook meer hedendaagse kunstenaars als Justine Johnson, Kari Serrao, Jo Charlton, ea.

8, 15 december & 5, 12 januari

(22 & 29 december vakantie) 2020

THEMA: Ondergronds

Wat je niet ziet bestaat niet. We duiken de grond in en bekijken/bedenken wat we zien. Ondergronds een oude kerk zou er vast anders uitzien dan onder een boeren weiland. Wat komen we daadwerkelijk tegen en wat fantaseer je tegen te komen? We bekijken werk van verschillende kunstenaars: Dustin Yellin, Wallance Knox, ea.

Docent in beeld - Mai Linh Ly


Mai Linh Ly studeerde in 2012 af aan de HKU Fine Art & Design in Education.

Werkzaam als beeldend kunstenaar onderzoekt ze haar identiteit als Nederlandse/Chinese. Ze gaat opzoek naar de ogenschijnlijke verschillen in cultuur, tradities, opvoeding, rituelen en zaken van alledag. Ook haar fascinatie voor natuur is van jongs af aan een grote inspiratiebron.

Beelden maken is voor haar een grote zoektocht, ook naar materiaal. Welk materiaal en in welke vorm komt het idee van het werk het beste naar voren. Ze werkt veel met papier, collage, natuurlijke pigmenten, maar ook porselein en klei.

Naast haar beeldende werk is ze altijd op zoek naar nieuwe projecten, zowel alleen als in samenwerking met andere kunstenaars of vormgevers. Denk aan het illustreren van verhalen, familieportretjes en kleurplaten. Of het ontwerpen en vormgeven van gebruiksvoorwerpen.


Sinds haar afstuderen heeft ze meerdere semesters gewerkt voor een designacademie in China. Ook geeft ze jaarlijks nog gastlessen op de HKU. Haar manier van lesgeven is zoals ze zelf ook het liefste werkt. Mai Linh wil mensen zichzelf laten verwonderen door wat ze kunnen. Haar lessen zijn dan ook vooral gericht op onderzoek en experiment, waarin zij de mensen begeleid in hun eigen creatieve proces.


Meer informatie over Mai Linh Ly vind je hier: www.wmlly.com

Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 280,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met onze vereniging Ars-Peintura. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.
0